2 Dakika Kural için Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Paslanmaz çelik, olağan çelikten daha şiddetli mukavemet ve korozyona dayanıklılık katkısızlar ve bu nedenle yangın kapısı konstrüksiyonında tercih edilen bir malzemedir.

Binalarda belli standartlarda durum alması müstelzim yangın kapıları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması müstelzim kuralları bâtınermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 kafalığı altında toplandığını ve tüm firmaların bu şerik standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Siz bile yangın bapsı fiyatları karşı olgun vira etmek yürekin bizim ile iletişime geçebilirsiniz.

Kötü sızdırmaz özelliğine sahip olmalarından dolayı yangın simultane insanların dumandan zehirlenmelerini kırıcı ivedi çıkış kapısı olarak aşina yangın bapları, yangın yönetmeliğinde az çok geniş bir yere sahiptir.

Yangın bapsı, isminden de anlaşılacağı üzere yangın ve benzeri evgin durumlarda insanoğluın en hızlı ve katkısızlıklı bir şekilde boşaltma edilmesini sağlayan kapı sistemleridir.

çarkıt strüktürlarda çatı hariçlarına çelik veya yanmayan malzemelerden meydana getirilen yangın merdivenleri, yeni binalarda (ekol, tuzakışdoneş merkezi veya benzeri binalarda) ise binaya komşu şekilde imar edilen beton merdivenleri şeklinde de bulunabilmektedir.

Yangın Bapsı Nasıl Olmalı? Yangın Bapsı kullanılacağı binanın boyutlarına ilişkilı olmakla beraberinde olabildiğince geniş üretilir. İnsanların ürkü çabucak hızla boşaltma olmasını sağlayan bu hâl dirilik kaybı olmaması bâtınin önemlidir.

Yangın kapılarında ki en önemli hususlardan birisi ise şiddetli ısı ve sıcaklığa dayanıklı olması gerektiğidir. Bu duruma istinaden yangın esnasında tütünın sızmaması ve insanoğluın muhatara görmemesi bâtınin özel madun binalı malzemeler kullanılmaktadır. 

Yangın kapıları, yangının lehçe olarak kontrolör şeşna hileınmasına yardımcı olur ve yangının diğer bölümlere yayılmasını engelleyerek hayat kaybını ve maddi hasarı minimize fiyat.

Yangın bapsı, esrar intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Yaman sızmasını kösteklemek amacı ile kapı ve kasanın inikat noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Yangın kapısı ısıysa karşı dayanıklı olmadıkça yangın merdivenlerini bile tehlikeye atacaktır. Bu da binadaki tahliyenin imkansız olmasına neden olacaktır.

Duman geçişini engelleyecek şekilde üretilirler. Kötü sızmasını engellemek amacı ile kapı ve kasanın inikat noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Kapının kendi kendisini kapatmasını sağlayabilen yaylı menteşenin yanı esna yangın kapısı opsiyonel olarak kızılınan hidrolik dal ile elan kesif kullanma esenlanabilir.

Yangınlar bazen o denli şiddetli olmaktadır ki çeliği birlikte eritebilmektedir. Hakikat takılmış bir yangın bapsı binanın dâhilindeki çatı sakinlerinin hariçarı tahliyesini makul müddet güvenli hale getirir.

Report this wiki page